All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Психолог

Психолошко-педагошка служба

У нашој школи постоји континуирана и ефикасна сарадња учитеља и наставника и педагошко-психолошке службе са родитељима и ученицима. Наша школа је отворена за индивидуалне разговоре са родитељима сваког дана од 08.00 до 18.30 часова у разредној и предметној настави, док је педагошко-психолошка служба на располагању родитељима и ученицима сваког радног дана од 08:00 до 19:00 часова.

Психолози:

Невена Мишковић

Петковић Жаклина

Пупић Снежана

Педагози:

Бајић Стефановић Душанка

Марковић Миљана

Опширније: Психолог

Педагог

 

КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ СВОМ ДЕТЕТУ ДА ПРАВИЛНО УЧИ

ДОБАР РОДИТЕЉ

Добар родитељ се не рађа.
Добар родитељ се поста
је- Добар родитељ не мора да буде доследан у сваком тренутку (било би лепо, али није могуће бити доследан 24 часа, доживотно)
- Добар родитељ поштује дететове потребе. Зна да су оне понекад различите, понекад сличне, понекад заједничке.
- Доброг родитеља не узнемирава повремена дечја агресивност, нити га угрожава дечја индивидуалност и независност. Напротив, уме да буде поносан на индивидуалност детета. Он не захтева да дете стално покушава да задовољи његове амбиције. Добар родитељ разуме да дете може да има позитивна и негативна осећања према њему.
- Добар родитељ уме да слуша и пружи подршку. Уме да говори и «ружне» истине, али на начин који дете не понижава и не вређа. Он своје дете познаје и препознаје његове различите емоције, потребе, жеље.
- Добар родитељ уме да загрли дете и призна колико га воли
- Добар родитељ зна и осећа да је његова дужност да свом детету обезбеди корен
( осећање припадности, топлине, подршке и сигурности у сопственом дому и породици), али и крила (осећање да може да одлети, истражује, упознаје, ризикује, губи и побеђује у спољном свету).
- Добар родитељ уме да призна грешку, а његово несавршено понашање демонстрира детету да оно може да има љубав родитеља без обавезе да буде савршено.
- Коначно, добар родитељ стално покушава да буде још бољи. Он не жели и не глуми да је савршен, али се стално труди да буде што бољи родитељ.

Опширније: Педагог