All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

ДАН ШКОЛЕ

   Ученици наше школе заједно са својим учитељицама и наставницима обележили су 230 година од рођења нашег реформатора Вука Ст.Караџића,чије име школа са поносом носи.

- Поводом Дана школе организована је недељa школског спорта за ученике од 5. до 8. разреда :одбојка,кошарка и фудбал. Организатори су наставници физичког васпитања Бошко Ђорђевић и Драгана Маринковић.

   У холу школе је постављена тематска поставка МОЈА СРБИЈА.Поставка је обухватила географски положај ,главне историјске догађаје везане за област ,познате личности краја,обичаје,народне ношње,...

   Свако веће имало је да прикаже задату област и то:

   - 1. разреди- Банат

   - 2.разреди –Неготин

   - 3. разреди -Срем

   - 4. разреди – Шумадију

   - 5. разреди – Пирот

   - 6. разреди – Врање

   - 7. разреди – Рашку

   - 8. разреди -Западну Србију

Поводом Дана школе 7.11.2017. у Дому културе Старчево одржана је свечана приредба под слоганом,,МОЈА СРБИЈА'' ,коју је припремила учитељица Весна Ђорђевић и заједно са ученицима драмске секције , предшколцима и малишанима из вртица ,,Кременко' 'реализовала ову прелепу приредбу. Приредбу је отворио директор школе Саша Тасић.

d 1d6d 2

БОЈЕ РУЈА

   У БОЈАМА  РУЈА  -7.10.- 8.10.2017.

     Планинарско друштво ,,Јеленак'' организовао је еколошко-спортску  манифестацију на Чардаку у оквиру које је одржан Делиблатски маратон –Вид Новаковић у бојама руја.

       Ученици наше школе били су 8.10.2017.учесници ове прелепе манифестације

 шетајући кроз прелепу  борову шуму  упознајући  флору и фауну ,а на крају су уживали у културно-забавном програму.

 

Јавни час ,,Европски дан језика''

26.09.2017   ,,Европски дан језика''

 Дана 26.септембра сваке године прославља се Европски дан језика.Сваке године одржавају се разне манифестације посвећене богатом језичком наслеђу Европе,са циљем да се промовише језичка равноправност  и да се нагласи значај учења језика у свим узрастима.

 Наставнице :Емилија Димитријевић,Јованка Ристић,Драгана Лунц и Александра Панајотовић  са својим ученицима одржале су јавни час у холу школе  са циљем промовисања језика који се учи у нашој школи(српски,енглески,руски и француски.).

   Било је и ученика који су рецитовали на кинеском и немачком.

   

Саобраћај

   САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

  

     Град Панчево је обезбедио саобраћајни полигон за унапређење саобраћајног васпитања и образовања ђака првака на територији града Панчева. . Прваци су уз помоћ инструктора ,наставника и учитеља могли да се упознају са основним правилима безбедног кретања у саобраћају .

Наши ђаци прваци су 19. септембра посетили саобраћајни полигон у ОШ "Стевица Јовановић" и у симулираним условима вежбали и учили о безбедности пешака у саобраћају.

Инструктори су били изненађени заинтересованошћу деце да науче све о саобраћају.

„Основи безбедности деце у  основној школи“

 септембар 2017

Пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова

од септембра месеца, школске 2017/18.године, почеиње  са  реализацијом  овог пројекта који ће се реализовати у оквиру часова одељенског старешине, једанпута месечно.

           Реализоваће се садржаји који ће ученике оспособљавати да у свакодневном животу примењују знања о спственој и општој безбедности из различитих сфера живота, које чине дечју свакодневицу.

      Теме које ће бити обухваћене  предавањаем су:

   1.Безбедност деце у саобраћају

   2.Шта ради полиција

   3.Заједно против насиља

   4.Заштита деце од злоупотребе алкохола и опојних дрога

   5.Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа

   6.Заштита деце од трговине људима

   7.Заштита од пожара

   8.Заштита од опасних материја и природних непогода

Прво предавање реализовано је у одељењима четвртих и шестих  разреда .Ученици су показали велика знања у примерима доброг и лошег понашања деце у саобраћају.Међутим, било је и оних информација које се тичу њихове безбедности као возачи бицикла, а нису знали је да, до навршене дванаесте године живота, не смеју бити учесници у саобраћају уколико нису у пратњи родитеља. Такође су упознати и са обавезом везивања сигурносног појаса и правилима превоза деце у ауту на предњем или задњем седишту.

Поруку коју су ученици веома добро разумели, јесте, да морају бити одговорни и пажљиви, како би у саобраћају били безбедни!

Дан школе

,,ШТА ЈЕ НАРОД ИЗГУБИ ЛИ ЈЕЗИК? МИ НИСМО ИЗГУБИЛИ ВУКА

Ово је мото под којим је ове године обележен Дан школе.

Удруженим снагама су ,,мали “ и ,,велики “ђаци славили дан када се 1787.године родио ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ реформатор и просветитељ.

Колико познају живот и дело Вука Караџића показали су ученици шестог ,седмог и осмог разреда у квизу који је оргнизовала наставица српског језика Глишић Вукосава.

Библиотекар Јована Димитријевић и ученик шестог разреда Лапић Игор припремили су видео презентацију о животу и делу Вука Караџића.

У препуној сали Дома културе 8.11.2013.године одржана је свечана приредба,ученици који су учествовали у приредби осветлали су лице своје школе на најлепши начин.

Добра увежбаност која већ личи на професионализам,дечија енергија и жеља да се покажу у најлепшем светлу,имали су за резултат изузетну ђачку приредбу.

ЧИСТА ПЕТИЦА!

УЧИТЕЉИЦА

Весна Ђорђевић