All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Посета манастиру Војловица

У оквиру тематске недеље посвећене прослави Ускрса, организована је посета манастиру Војловица који се налази у кругу Рафинерије нафте Панчево. Организатори ове посете били су вероучитељ Александар Миљковић, учитељи, наставници и родитељи који су помогли око превоза деце до манастира. Посета је реализована 24.4.2024. године.

Посетиоци су имали прилику да обиђу манастир и конак манастира, а од вeроучитеља су сазнали кратак историјат манастира као и то да је манастир задужбина деспота Стефана Лазаревића, сина кнеза Лазара. Посебна вредност манастира је чудотворна икона Пресвете Богородице и мошти Преподобног оца Григорија Синајског.

Посетиоци су имали прилику да се после посете манастиру, освеже и одморе у трпезарији манастирског конака.

Светски дан књиге и ауторских права

Светски дан књиге  и ауторских права обележава се 24.априла сваке године на основу одлуке донете давне 1995 године. Ученици од 5. до 8. разреда обележили су овај дан писањем поезије и прозе. Радови ће се наћи у старчевачким новинама, тема је била слободна, а најбољи рад ће се наградити .

Ускршњи базар

У петак 26.4.2024. године у нашој школи организован је Ускршњи базар.Предшколске групе и ученици од првог до четвртог разреда изложили су своје ускршње декоративне радове које су заједно са својим родитељима правили на организованим радионицама.

Предшколци ,ученици млађих разреда ,родитељи,васпитачице и учитељице били су веома креативни,вредни,радни и маштовити и још једном показали да се удруженим снагама много лакше стиже до циља.
На овај начин код деце се негује традиција и постављају темељи предузетништва.
ХРИСТОС ВАСКРСЕ,СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ.
   

Оријентиринг 2024.

Традиционално такмичење оријентиринг крос и ове године окупио je преко 30 екипа,a  одржан 24.априла 2024. године.  Ове године учешће у оријентирингу узело је и 4 екипе ОШ ,,Јован Јовановић Змај'' из Ковина.

Сналажење у простору уз помоћ карте, брзина, спретност и проналажење најкраћег пута су за децу изазов и задовољство .

Такмичарски дух, фер-плеј и весело расположење су одлике такмичарског дана.

Медаље су за најбоље и одлазак 29.  маја на Државно школско такмичење у Сремској Каменици.

Хвала деци, колегама и подршци школе на реализацији, и лепом и успешном дану.

   

 

                                                                                                                                                                                                     

 

Сајам образовања

У Техничкој школи „23.мај“ у Панчеву, 23. априла 2024. године одржан је Сајам образовања. На Сајму су све средње школе са територије града Панчева представиле своје образовне профиле. Наши ђаци су у великом броју присуствовали овом догађају.