All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Дечија недеља

Дечија недеља,највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечијих права, ове године се одржава под слоганом ,,Велико срце деце Србије'', од 2. до 7.октобра 2023. Циљ је развијање међугенерацијске солидарности, толеранције и емпатије, указивање на важност и одговорност  породице, школе,  друштва, на развој и заштиту детета.

Поводом дечије недеље у нашој школи су се одржале разне активности  

 -  Отварање дечије недеље почело је читањем песме и анализом песме ,,Велико срце деце Србије'' и изложбом радова

-Израда заставица са порукама о другарству и пријатељству, порука у чаши

-Спортски дан,играј фер плеј,тајни пријатељ(у оквиру свје одељенске заједнице)

Изложба ликовних радова у холу школе у складу са слоганом дечије недеље

-  Размена порука са другом из клупе ,,Лепа реч и гвоздена врата отвара''

-Дан дечије креативности, ревија и размена ручно прављених играчака и игара

-У свету постоји једно царство,подсећање на игре и песмице детињства некада и сада.

 У оквиру дечије недеље 4.10.2023. учитељица Љиљана Велинов и библиотекарка школе Данијела Пећанин  ученицима из боравка одржале су презентацију и одрадиле радионицу на тему ,,Велико срце деце Србије''.

 Путем презентације ученици су упознати  шта значи кад се за неког каже да има ,,Велико срце''.  Путем слика и прича упознати су на које све  начине деца широм Србије показују своје велико срце, која је улога добротворних организација, фондација, пројеката у Србији...          

 Израдом плаката  са датом темом писали су поруке које садрже елементе емпатије према вршњацима, поруке пријатељства, толеранције, подршке, прихватање различитости,... 

 Циљ ове презентације је да ученици размисле о томе како могу сами да буду добри, великодушни према другима, развијају емпатију, љубазност, разумевање према другима и како да и они сами развијају своје велико срце.