All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

У срцу Андерсенових бајки

Када су Алберта Ајнштајна упитали како учинити децу паметнијом, он је одговотио: ,,Ако желите да вам деца буду паметна, читајте им бајке. Ако хоћете да буду још паметнија, читајте им још више бајки.''

Неке од најлепших бајки на свету написао је Ханс Кристијан Андерсен .

Широм света обележава се 2.април-Међународни дан дечје књиге, када је 1805.године у Данској рођен велики Ханс Кристијан Андерсен, писац уз чије су бајке небројане генерације деце тонуле у сан и заувек заволеле књигу и читање.

Међународни дан дечије књижевности се прославља са циљем да се промовише дечија књижевност и да се скрене пажња на потребе најмлађих читалаца.

У холу школе, одељењска заједница 2-2 са учитељицом Славицом Козаченков представила је своју бајку асоцијацијом, а одељењска заједница 2-3 са учитељицом Весном Ђорђевић педставила се причом ,, Дванаест путника''.                                                                                                                                       

Наставница ликовне културе Ивана Димитрић Пешић, наставнице српског језика Весна Рајић и Наташа Милићев и одељенске заједнице од првог до четвртог разреда су хол школе украсиле ликовним и литерарним радовима на тему ,,Моја бајка''.                                                                                               

Ученици наше школе, као и њихови учитељи и наставници још једном су показали своју креативност, маштовитост и оригиналност.